Un dia de verema...txatxi!!

dijous, 24 setembre, 2015

Durant la verema vam rebre un correu molt especial dels alumnes de l'escola Les Moreres, a Les Pobles (Aiguamúrcia-Alt Camp). Ens preguntaven si ens aniria bé tornar a fer la sortida de la verema, com podeu imaginar no ens hi vam poder negar, naltros encantats. Amb el dia ens vam posar d'acord ràpid. Era la tercera vegada que realitzàvem aquesta activitat i semblava que fós la primera.,, vam anar a l'escola i d'allà vam sortir tots junts caminant fins la vinya, on després d'una breu explicació vam començar a veremar, en parelles, per tal que els més grans ajudessin als petits. Després de la verema va tocar esmorzar, havíem fet gana. Seguidament ens vam traslladar al descarregador on els havíem preparat els cubells per procedir a trepitjar el raïm amb els peus. Això ja va ser la canya, també amb parelles i agafats pels braços, van començar a trepitjar. Premsar va ser el següent, volíem extreure el màxim de most possible per a després poder tastar-lo.

Cada any el curs comença en plena verema, i a Les Pobles també. Descobrir, conèixer, aprendre i interactuar amb l'entorn és el principal objectiu d'aquesta jornada, per a nosaltres gratificant i pels nens esperem que també. Una escola rural pot tenir oportunitats d'aquest tipus i si tot va de cara s'ha de fer el possible per aprofitar-les. 

Us deixem el link del blog de l'Escola Les Moreres que gestionen els mateixos alumnes i on expliquen la jornada de verema: http://blocs.xtec.cat/lesmoreres/2015/10/02/anem-a-veremar/

 

Compartir: 
Sin votos (todavía)